Üniversitemizde, Aile İlişkilerindeki Temel Konular Ele Alındı

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından aile ilişkilerinde; duygular, kimlik ve bağlanma başlıklarının ele alındığı “Aramızda Neler Oluyor” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA, SÜBİTAM Müdürü Sayın Doç. Dr. Muhittin YILMAZ, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programda “Aramızda Neler Oluyor” konulu konferans veren Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan ÖZEREN, aile, arkadaş ve çiftler arasındaki kimlik mücadelesine değindi.

Eşlerin kendilerini açığa çıkarmaya ve oldukları gibi kabul edilmeye ihtiyaçları olduğunu dile getiren Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan ÖZEREN, “Kimliğin sorgulanması çiftler arasında önemli bir sorundur, güç ve kontrol mücadelesine yol açabilir. Bu açıdan eşini değiştirmeye çalışmak temel sorunlardan biridir.” dedi.

Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan ÖZEREN programda katılımcılara şu soruları yönelterek, birlikte cevaplar aradılar; “Şu hayatta yalnız mıyız? Yakın ilişkilere gerçekten ihtiyacımız var mı? Kendini tanımadan bir başkasını tanımak mümkün mü? Peki ya  kendini kendi başına bilmek.. Duygularımız bilinmeden var oluşumuz tanımlanamıyorsa şayet, kayıp mıyız? Neden sever, neden bırakamayız? Biz aslında neyi biriktirir neyi saklarız... Kimliğimiz, varoluşumuz, duygularımız, bağlarımız... Aşk, aşkınlık, ayrılıklar, yoğun duygular, bunların kökenleri ve dahası, o an aramızda her ne oluyorsa...”

Kişiler arası duygu ve iletişime de vurgu yapan Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan ÖZEREN, sahneye davet ettiği öğrencilerimizle örnekler gösterdi.

Program sonunda Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, konuşmacımız Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan ÖZEREN’e günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Basında Üniversitemiz