Öğrencilerimiz Organ Bağışı Konusunda Bilgilendirildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında “Her Bağış Yeni Bir Hayat” konulu konferans düzenlendiler.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK öncülüğünde gerçekleştirilen konferansta, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Sayın Fuat ERMİŞ ile Organ ve Doku Bağış Birimi Sorumlusu Sayın Emel YALIM, organ bağışının önemi konusunda öğrencilerimize bilgiler verdiler.

Organ bağışı bekleyen binlerce hasta olduğunu vurgulayan Sayın Fuat ERMİŞ ve Sayın Emel YALIM, bağış yapmak için çok başvuru olduğunu ancak bağış yapan kişiler vefat ettikten sonra ailelerinin buna izin vermediğini anlattılar.

Organ bağışı konusunda halkın psikolojik ve dini açıdan daha da bilinçlendirilmesi gerektiğine değinen konuşmacılar, "Organların ölmüş olan bedene hiçbir faydası yoktur. Ama bağışlanan bir organ hayat kurtarır. Bu bilinci topluma yerleştirmeliyiz” diye konuştular.