Kurtuluş Savaşının Çocuk ve Kadın Kahramanları Anıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Dersi kapsamında “Kurtuluş Savaşında Çocuk ve Kadınlar” konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Sayın Mehmet ÖZGEN, Akademik-İdari Personelimiz, Toki Şehit Fatih Erer Ortaokulu, Abalı Ortaokulu ve Bektaşağa Atatürk Ortaokulu öğrencileri ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Eğitim Fakültesi Sınıf öğretmenliği öğrencilerinden Halil YEŞİL “Mehmet toprak oldu” isimli şiiri seslendirdi.

Ardından “Kurtuluş Savaşında Çocuk ve Kadınlar” konulu konferans veren Okutman Sayın Sabri BOZTEPE, Kurtuluş Savaşı’nın çocuk ve kadın kahramanlarının hayat hikayelerine değindi.

Kurtuluş Savaşında kahramanlık gösteren isimlerini bildiğimiz veya bilmediğimiz yüzlerce çocuk ve kadın olduğunu ifade eden Okutman Sayın Sabri BOZTEPE, “Kurtuluş Savaşı, kadınıyla erkeğiyle bir milletin varoluş mücadelesiydi. Kadınlar ve çocuklar sadece cephe gerisinde değil, cephede de görev alarak Millî Mücadele’nin başarıya ulaşmasında büyük rol oynamışlardır. Kara Fatma, Şerife Bacı, Çete Ayşe, Halime Çavuş, Şekerci Ökkeş, Çuhadar Ali, Bombacı Ahmet bu kahramanlardan bazılarıdır.” dedi.

Program sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Sayın Sabri BOZTEPE’ye günün anısına hediye takdim etti.

Basında Üniversitemiz