Üniversitemizde “Dünya Pi Günü” Kutlandı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından, “14 Mart Dünya Pi Günü” münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Atilla ÖZDEMİR, Pi sayısı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin Pi Günü münasebetiyle hazırladığı sokak röportajları ve “Nedir Bu Pi” isimli videolar gösterildi.

Programda, Ortak Noktamız Matematik Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen, Mangala Turnuvasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Etkinlikler, Pi Günü kutlamalarına katılan Bektaşağa Atatürk İlkokulu öğrencileri ile oynanan zekâ oyunları ile son buldu.

Pi Sayısı Nedir?

Herhangi bir dairenin çevresinin uzunluğunun, dairenin çapına bölünmesiyle bulunan “Pi” sayısını ifade eder. Pis sayısı 3,14 olarak bilinir, ancak irrasyonel bir sayı olduğu için virgülden sonra sonsuza dek devam eder.

Basında Üniversitemiz