Sinop Antik Kenti ve Sualtı Dünyası Üniversitemizde Sergilendi

Üniversitemiz Sualtı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Sinop Sualtı Arkeolojik Kültür Mirası” fotoğraf sergisi ve “Sinope Antik Kenti” karma resim sergisi açıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen sergiye; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak Eğitim Fakültesi Öğrencisi İsmihan DANIŞMAZ tarafından Antik Çağ konulu şiir okundu. Daha sonra, “Sinop Sualtı Arkeolojik Kültür Mirası” fotoğraf sergisi ve “Sinope Antik Kenti” karma resim sergisinin açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti.

Sergiyi gezen katılımcılara, Sualtı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Babür Mehmet KARASU ve Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. K. Ceren DEMİRALP tarafından bilgiler verildi.

Sualtı dünyasından öne çıkan fotoğraflar ve Sinop’un eski çağlardaki çizimlerinin de yer aldığı sergi, 22 Aralık 2017 Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz