Geleceğin Öğretmenlerine “Uygulama Sahasında Öğretmenlik” Konulu Panel

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle “Uygulama Sahasında Öğretmenlik” konulu panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Kibar AKTIN, Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Davut KAYA, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule ERŞAN yaptı.

Öğretmenliğin kutsal ve meşakkatli bir meslek olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Şule ERŞAN, “Günümüz dünyasında değişimi okuyabilmek, sürekli gelişmek, empati yapabilmek, etkili iletişim kurabilmek, problem çözmek, kişilik ve uzmanlık yoluyla sosyal kabul görmek gibi liderlik becerileri, öğretmenlik mesleğinin  bütünleşik bir parçası olmuştur.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından “Uygulama Sahasında Öğretmenlik” konulu panele geçildi. Panelde ilk olarak söz alan Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Muhsin KAHVECİ öğrencilerimizle yaptığı söyleşide, milli değerlere sahip çıkan öğretmenlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Sonrasında konuşan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Gülseren ÖZYILMAZ, öğretmenlik tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşarak, öğretmenliğin aşk ile yapılması gereken bir meslek olduğunu anlattı.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Türkçe Öğretmeni Ş. Çiğdem ÇİL söz alarak, öğretmenlerin yeni gelişimleri yakından takip etmesi ve çalışkan olması gerektiğini vurguladı.

Son olarak panelde konuşan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule ERŞAN ise günümüz öğretmen rolünden bahsederek, “Eskiden bilginin kaynağı öğretmendi. Oysa günümüzde öğretmen bu rolünü sosyal medyaya devretmiş durumdadır. Öğretmenin görevi, öğrenciye bilgiyi yapılandırmasını öğretmek, bilgiyi edinebilme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktır” şeklinde konuştu. “Uygulama Sahasında Öğretmenlik” paneli soru-cevap bölümüyle sona erdi.