Öğrencilerimizden Şehit Ailelerine Anlamlı Ziyaret

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, Durağanlı şehitlerimiz Hakan TANRIKULU ve Hüseyin GENÇ’in aileleri ile Durağanlı Kore Gazimiz Basri AKBEY’i evinde ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK’ün yürüttüğü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında, Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı ve aynı zamanda Şehit ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Okutman Sabri BOZTEPE eşliğinde, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen menfur terör saldırısında şehit düşen, Polis Memuru Hakan TANRIKULU’nun Durağan Merkezdeki ailesini ve kabrini ziyaret ettiler. Ziyarette Şehidimiz için dualara eden öğrencilerimiz, mezarlıkta bulunan diğer şehitlerimizin de mezarını şanlı Türk bayrağı ile süslediler.

Öğrencilerimiz daha sonra 1928 Durağan doğumlu Kore Gazisi Basri AKBEY’i ve ailesini evinde ziyaret ettiler. Ziyarette öğrencilerimiz ile anılarını paylaşan Gazimiz, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.

Öğrencilerimiz son olarak, 26 Mayıs 1953 yılında Kore Savaşında şehit düşen, Şehit Hüseyin GENÇ’in, babası savaşa gittiğinde 2,5 yaşında olan kızı Zehra GENÇ’i, Durağan Gökçebelen köyündeki evlerinde ziyaret ettiler. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.