Üniversitemizde Aksaz-Karagöl Sulak Alanı için Çalıştay Yapıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda TÜBİTAK tarafından 1001 kodlu Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Dr. Emire ELMAS tarafından yürütülen “Aksaz-Karagöl Sulak Alanında Bitki Çeşitliliği ve Kommunite Dinamiklerinin Araştırılması” başlıklı proje kapsamında bir çalıştay gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1001 kodla yürütülen ilk, üniversitenin genelinde ise üçüncü proje olma özelliğine sahip olan çalışmada, Sinop ili için büyük ekolojik öneme sahip olan Aksaz-Karagöl Sulak Alanının ekolojik ve konumsal özelliklerinin ortaya çıkarılması amaçlandı.

Yapılan çalıştay kapsamında proje amacına uygun olarak yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlar bilim insanları ve kamu kurumları ile paylaşıldı.

Çalıştaya Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevdet YILMAZ, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cenk DURMUŞKAHYA, İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulla SAKALLI, Ordu Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevda TÜRKİŞ, Doğa Koruma Merkezi’nden Yıldıray LİSE, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya ÖZLER ve biyoloji bölümü öğretim üyeleri, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop İl Şube Müdürlüğü, Sinop Çevre Dostları Derneği ve Sinop 57 Avcılar ve Atıcılar Kulübü üyeleri katıldılar.