Üniversitemizde “Okul Öncesi Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayı” Düzenlendi

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi  tarafından “Okul Öncesi Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayı” düzenlendi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelimizde düzenlenen çalıştaya; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKAN,  Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şule ERŞAN, akademik ve idari kadromuz, Sinop ve çevre illerdeki eğitimciler ile öğrencilerimiz katıldılar.

Çalıştay, Üniversitemiz Deniz Yıldızları Anaokulu için hazırlanan tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı.

Ardından açılış ve selamlama konuşması yapan Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şule ERŞAN, çalıştayı düzenlemekteki amaçlarının okul öncesi eğitimde kaliteyi arttırmak olduğunu belirletti.

Ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, okul öncesi eğitimin önemine değinerek, gelecek neslin karakter inşasında eğitimcilere önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKAN, çalıştayda önemli fikirlerin ortaya çıkacağına inandığını belirterek, katılan eğitimcilere teşekkür etti.

Programa misafir konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Fatma ALİSİNANOĞLU ise okul, aile ve çocuk etkileşimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Gün boyu devam eden “Okul Öncesi Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayı”nda, eğitimciler tarafından hazırlanan projeler ve sunumlar katılımcılarla paylaşılırken, okul öncesi eğitim derinlemesine müzakere edildi.

Çalıştay hediye takdimleri ile sona erdi.