Üniversitemiz, Sinoplu Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimizi Unutmadı

Kıbrıs Barış Harekâtının 42. Yıldönümü münasebetiyle, Sinop Valiliği, Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü ve Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen programlarla, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla canı pahası harekâta katılarak büyük kahramanlık örneği gösteren Sinoplu Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimiz unutulmadı.

Programlar kapsamında ilk olarak, Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı okutman Sabri BOZTEPE ve Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen öncülüğünde Sinoplu Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimiz, Vali Kemal CİRİT’i makamında ziyaret ettiler.

Daha sonra Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak büyük kahramanlık örneği gösteren Sinoplu Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimiz şerefine bir yemek programı düzenlendi.

Yemekte Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı okutman Sabri BOZTEPE tarafından Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Kıbrıs Barış Harekâtının önemine değinen Okutman Sabri BOZTEPE, Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız üzerinde kurulmaya çalışılan ambargonun Kıbrıs Barış Harekâtı ile kırıldığını ve Kıbrıs’ta destan yazıldığını ifade etti. Bugün bu salonda bulunan Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimizin yazılan bu destanda önemli bir rol oynadıklarını belirten Okutman Sabri BOZTEPE, “Sinop Üniversitesi Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü olarak Şehit yakınları ve Gazilerimizin her zaman yanında olacağız. Onların bu fedakâr mücadelesini asla unutmayacağız” dedi.