Üniversitemizde Kutlu Doğum Heyecanı

Üniversitemiz Genç Kalemler Öğrenci Kulübü tarafından “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında “Hz. Muhammed (SAV)’i Anmak ve Anlamak” konulu bir program düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Savaş BAŞTÜRK ve Yrd. Doç. Dr. Eda BÜTÜN, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih AMAN, Öğrenci Konsey Başkanı Süleyman UĞUR ve öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından Kutlu Doğum Haftası ile ilgili öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi izleyicilere sunuldu.

Programda öğrencilerimiz tarafından okunan naat ve şiirler büyük beğeni topladı.

Etkinlikte son olarak İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih AMAN tarafından katılıcılara, Hz. Peygamber Efendimizi anmak ve anlamak konulu bir konferans verildi.

Hayatımızın her alanında Hz. Peygamberimizi örnek almamız gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Fatih AMAN, “Biz güvenilir insan olmayı ondan öğrendik, onurlu yaşamayı, kardeşçe yaşamayı ondan öğrendik. O bize bu işin nasıl olması gerektiğin hayatı ile gösterdi. Onun hayatı tüm insanlığa örnekti” dedi.

Basında Üniversitemiz