Öğrencilerimizden Şehitlerimize Vefa Yürüyüşü

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı şehitleri, Sinop’ta sabah namazının ardından "57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü" ile anıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop İl Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş kapsamında çoğunluğu Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan gençler, sabah namazı vaktinde bir araya geldi.

Sinop Alaaddin Camii önünde toplanan gençler, ellerinde Türk bayraklarıyla salavat ve tekbirler eşliğinde Sinop Şehitliği'ne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından şehitler için dua edilerek Kur'an-ı Kerim okundu.

Düzenlenen yürüyüş hakkında bilgi veren Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanı Süleyman UĞUR, “Çanakkale ruhunu gençlerimizin yüreklerinde yaşatmak, hafızalarında canlı tutmak için öğrenci arkadaşlarımızla birlikte bu etkinlikteki yerimizi aldık. Sabahın erken saatlerinden itibaren bu anlamlı yürüyüşe katılan tüm öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve duaların okunması ile sona erdi.