Üniversitemizde ‘Demokrasilerdeki Hükümet Sistemleri’ Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanlığı tarafından ‘Demokrasilerdeki Hükümet Sistemleri’ konulu bir panel düzenlendi.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat SEZGİN ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Dekanlarımız, Akademik ve İdari Personelimiz, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanı Süleyman UĞUR, panele katılan konuşmacılara ve davetlilere teşekkür etti.

Ardından bir selamlama konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN ise, bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra, öğrencilerin güncel gelişmeleri objektif bir şekilde yorumlayabilmesi için, bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, katılan konuşmacılara ve davetlilere teşekkürlerini sundu.

Panelde ilk olarak Moderatörlük görevini de üstlenen, Üniversitemiz Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazım KARTAL tarafından “Başkanlık/Yarı Başkanlık Sistemi” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Ardından Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Candaş CAN, katılımcılara “Parlamenter Sistem” konulu sunumunu yaptı.

Programda son olarak Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” hakkında bilgiler vererek öğrencilerimizden gelen yazılı soruları yanıtladı.

Panel sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, panelistlerimize hediye takdiminde bulundu.