Üniversitemiz 8. Bahar Şenliği Görkemli Bir Törenle Başladı

Üç gün sürecek olan ve birçok kültürel ve sportif aktiviteyi Sinoplularla buluşturacak Üniversitemiz 8. Bahar Şenliği, İskele Meydanında düzenlenen görkemli bir törenle başladı. Sinopluların ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Bahar Şenliği’nin ilk gününde, Flayboard ve Jet SKI su gösterisi, nefes kesti, Âşıklar Şöleni keyifli atışmalara sahne olurken, Ertuğrul 1890 filmi Sinoplularla buluştu.

Sinop İskele Meydanında açılışı gerçekleştirilen 8. Bahar Şenliği’ne; Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet YÜZER, Gerze Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Rektör Yardımcılarımız, Üniversitemiz Genel Sekreteri, Rektör Danışmanlarımız, Daire Başkanlarımız, Akademik ve İdari personelimiz, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrencilerimiz ile vatandaşlarımız katıldı.

Bahar Şenliği açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumu göz önünde bulundurarak, etkinliklerimizi tertip ettik. Bu kapsamda üç gün boyunca Sinoplu vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi birbirinden güzel sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile buluşturacağız. İnşallah yapılan bu etkinliğimiz, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olur'' dedi.

Rektörümüzün ardından konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, gerçekleştirilen 8. Bahar Şenliği’nin hayırlı olmasını dileyerek, ''Bu güzel buluşmaya ev sahipliği yapan Rektörümüze ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN'ın girişimleriyle bu yıl Sinop Merkezinde gerçekleştirilen Bahar Şenliği’nin Şehir-Üniversite bütünleşmesine önemli katkılar sağlayacağını belirten Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA ise, ''Bu şenlik sayesinde hem Sinoplu vatandaşlarımız hem de hafta sonu Sinop'a vakit geçirmek için gelen misafirlerimiz, üniversitemizi yakından tanıma imkanı bulacaklar. Üniversitemizin kentin insanıyla kaynaşması bakımından yapılan şenliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada üniversitemiz ile halkımız iç içe olacak. Ben bu güzel etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum'' şeklinde konuştu.

Flayboard ve Jet SKI Gösterisi, Nefes Kesti

Konuşmaların ardından su sporları aktiviteleri arasında yer alan ve adrenalin sporu olarak adlandırılan sahillerin yeni eğlencesi Flayboard ve Jet SKI su gösterisi nefes kesti. Üniversitemiz organizesinde gerçekleştirilen gösteride bir Jet SKI'ye bağlı Flyboard kullanıcısı, su seviyesinden metrelerce yükseğe çıkarak elindeki Türk bayrağını, gösteriyi Seydi Ali Reis araştırma gemimiz üzerinden izleyen Vali Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA ve Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’a verdi. Çeşitli aksiyon hareketleri yapılan gösteri, vatandaşlar tarafından heyecanla izlendi.

Âşık Geleneği Sinop’ta Hayat Buldu

Anadolu’nun unutulmaz geleneğini günümüze taşıyan Âşık Abdürrehim Sağlam, Âşık Cemal Divani, Âşık Kul Nuri ve Âşık Sıdkı Eminoğlu’nun katılımıyla düzenlenen “Âşıklar Şöleni” keyifli atışmalara sahne olurken, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Ebru, Resim ve Karikatür Sergisi

Üniversitemiz Ebru ve Sanat Kulübü Akademik Danışmanı Ceren Demiralp ve Sinoplu Karikatürist Aşkın AYRANCIOĞLU’nun organizesinde düzenlenen ebru, resim ve karikatür sergisi sanat severler tarafından beğeniyle gezildi.

“Ertuğrul 1890” Filmi Sinema Severlerle Buluştu

8. Bahar şenliği etkinliklerinin ilk günü Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ertuğrul 1890 filminin gösterimi ile son buldu.

Cumartesi ve Pazar günü devam edecek olan 8. Bahar şenliği etkinliklerimize tüm Sinopluları bekliyoruz.