İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı İngilizce Yeterlilik Sınavı Duyurusu

T.C.

EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI

Fakültemiz Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği lisans programına yerleşip kayıt yaptıracak öğrencilerimiz, “Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi” doğrultusunda, 11 Eylül 2019 tarihinde iki oturumdan oluşacak bir “İngilizce Yeterlilik Sınavına” gireceklerdir. Sınavın saat, tarih ve yeriyle ilgili bilgi aşağıda tabloda yer almaktadır:

Sınav Oturumu

Sınav Saati

Sınav Tarihi

Sınav Yeri

1. Oturum

11 Eylül 2019

Sinop Üniversitesi

Eğitim Fakültesi

2. Oturum

11 Eylül 2019

Not:

1. Öğrencilerin her iki oturuma da girmeleri zorunludur.
  2. İngilizce Yeterlik Sınavı, her eğitim-öğretim yılı başında bir kez düzenlenir.
  3. Bu sınavda 100 üzerinden 75 ve üzeri puan alan öğrenciler, hazırlık programından muaf tutulur.
  4. Bu sınava girmeyen veya bu sınavda başarılı olamayan öğrenciler zorunlu İngilizce hazırlık eğitimine alınırlar.
  5. Sınav sonuçları Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Eğitimi Bölümüne ait web sitelerinde duyurulacaktır.
  6. Muafiyetle ilgili diğer hususlar “Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi”nde belirtilmiştir. Yönergeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ