DUYURULAR

Erasmus+ 2018-2019 Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Başlıyor

2018/2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI  İÇİN

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2018-2019 Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 15 Şubat-15 Mart 2018 tarihleri arasında Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne  yapılacaktır.

YABANCI DİL SINAVI: 16 Mart 2018 Cuma günü saat 13.00’da Eğitim Fakültesi 11 Nolu Derslikte  yapılacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

• SNÜ’de Örgün Öğretim ( 1. ve 2. Öğretim) Önlisans, Lisans ve Lisansüstü öğrencisi olan ve en az 1. Sınıfta okuyan öğrenciler başvurabilir.
  • Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi öğrencileri başvuramaz.
  • Herhangi bir değişim programı ile üniversitemizde okuyan öğrenciler başvuramaz.
  • Başvuru için genel Akademik Not Ortalamasının (AGNO); Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için 2.20/4.00, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için ise 2.50/4.00 olması gerekmektedir. (Alttan başarısız ders(ler)in bulunması Erasmus+ programına başvuruya engel değildir.)
  • Yüksek Lisans ve Doktora Programına yeni kayıt olan öğrenciler, mezun oldukları öğrenim seviyesine ait mezuniyet AGNO’su ile başvuru yapabilirler.
  • Staj hareketliliğinde hibe almaya hak kazanmış öğrenciler 2 ay için hibelendirileceklerdir. Öğrenci dilerse, 2 aydan sonra staj faaliyetini hibesiz olarak devam ettirebilir.
  • Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay, Erasmus+ Staj Hareketliliği en az 2 ay en fazla 12 ay süre ile gerçekleştirilebilir.
  • Erasmus + Öğrenim ve Staj Hareketliliğinde daha önce LLP/Erasmus+ faaliyetini aynı ve/veya bir önceki öğrenim seviyesinde gerçekleştirenler de başvurabilirler. (Erasmus+ Döneminde her bir öğrenci her bir öğrenim seviyesi için toplamda 12 ay Erasmus+ Faaliyeti gerçekleştirebilir.)
  • Staj Hareketliliğine birimlerinden başvuran öğrencilerimiz staj faaliyetini gerçekleştirecekleri ülkeyi, faaliyet alanlarını ve olası staj yerlerini (eğitim alanları ile ilgili olmak zorundadır) başvuru sürecinde belirtmelidirler. Staj yapılacak yerler öğrenci tarafından bulunacaktır.
  • Başvuruda bulunmak isteyen Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri, Enstitülerin anlaşmaları olmadığı durumlarda eğitim gördükleri Anabilim  Dalı anlaşmaları üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

• Değerlendirmelerde; Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının %50 si ile Yabancı Dil  Puanının

%50 si (%25 Yazılı sınav, %25 Speaking) alınır. Bu puanların toplamı nihai puanı (Erasmus+ Puanı) oluşturur.

NOT: BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELERE ÜNİVERSİTEMİZ ERASMUS WEB SAYFASINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

FORMLARIN DİJİTAL ORTAMDA DOLDURULMASI GEREKMEKTEDİR.