Buraya Slogan Yazılacak....
Sinop’un Fethinin 810. Yılında, “Fetih” Konulu Panel Düzenlendi

Sinop’un Fethinin 810. Yılında, “Fetih” Konulu Panel Düzenlendi

Sinop Valiliği himayelerinde, Sinop Üniversitesi tarafından Sinop’un Fethinin 810. yılı münasebetiyle düzenlenen “Fetih” konulu panel, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Vali Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanvekili Hikmet Karaduman, Başsavcı Mesut Pektaş, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, İl protokolü, STK Temsilcileri, Üniversitemizin akademik-idari personeli, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Panelin açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, I. İzzettin Keykâvus’un, Sinop’un kuzey-güney ticaret yolu üzerindeki stratejik konumundan ötürü, Trabzon Rumlarının tehdidini sona erdirmek amacıyla 1214 yılında Sinop’u fethettiğini ve bu zaferin hikayesini 1215 yılında İçkale kitabelerine nakşettirdiğini vurguladı.

Programda selamlama konuşması yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, Sinop’un fethinin tarihi ve kültürel önemi üzerinde durarak bu tür etkinliklerin genç nesiller için bir değer kaynağı oluşturduğunu ifade etti.

Etkinlik kapsamında Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Törenin ardından Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Yazıcı’nın moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde, 9 Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan Göksu, Dumlupınar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Altay Tayfun Özcan ve Üniversitemizden Doç. Dr. Zekiye Tunç konuşmacı olarak yer aldı. Akademisyenler, Sinop’un fethinin tarihsel arka planı, bölgenin stratejik önemi ve fethin Sinop ve çevresindeki sosyo-kültürel yapıya olan etkileri üzerine kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi.

Panel hediye takdiminin ardından sona erdi.

Güncel Haberler

Sinop’ta 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Anma Etkinlikleri Başladı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, düzenlenen çeşitli anma etkinlikleriyle başladı. Gün boyunca gerçekleştirilen programlarda aziz şehitler rahmet ve minnetle anılırken, milletimizin 15 Temmuz gecesinde ortaya koyduğu demokrasi, birlik ve beraberlik ruhu bir kez daha yaşatıldı.

Üniversitemizde Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz 2024, 2025 ve 2026 yıllarında katılan Araştırma Görevlileri ile Öğretim Görevlilerine yönelik düzenlenen “Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi”, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonunda başladı.

Üniversitemizde Mikro Yeterlilikler İçin Yeni Yol Haritası

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir başkanlığında, mikro yeterlilikler, işletmelerde mesleki eğitim ve yapay zekâ odaklı eğitim uygulamalarına yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.