Üniversitemiz Bilim Kültür ve Eğitim Öğrenci Topluluğu tarafından yürütülen ve ÜNİDES programı kapsamında desteklenen ve kuşaklar arası iletişimi artırmayı hedefleyen “Bir Şehir İki Kuşak” isimli proje başarıyla hayata geçirildi. Proje kapsamında tanışma kahvaltısı, çalıştay, söyleşi, drama ve tiyatro etkinlikleri ile doğa yürüyüşü yapıldı.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Pınar Öztürk’ün liderliğinde ve Dr. Öğr. Üyesi Esra İzmir’in danışmanlığında gerçekleştirilen proje, üniversiteli gençler ile ileri yetişkinleri bir araya getirdi. Proje sayesinde gençler yaşlılardan hayata dair tecrübelerini öğrenirken, yaşlılar da gençlerle zaman geçirerek enerjik ve üretken hissettiklerini belirtmişlerdir.
Üniversitemizin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.
Üniversitemiz, tarihinde ilk kez Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanını ağırlayarak önemli ve anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı. YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Sinop programı kapsamında Valilik ziyaretinin ardında Üniversitemizi ziyaret etti.
Üniversitemiz ev sahipliğinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında, Batı Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliği (BKÜB) ile Doğu Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) dönem toplantıları gerçekleştirildi.