Üniversitemizin geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören “Edebiyat, Tarih ve Müzik Akşamları” programı bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Serinin ilk etkinliği, “İlk Dersim Filistin” başlığıyla gerçekleştirildi.

Tersane mevkiinde bulunan Genç Ofis’te düzenlenen programa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Mahmud Kefevi KYK Öğrenci Yurt Müdürü Ali Kolomoç, akademik-idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.
Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı’nın moderatörlüğünde yapılan programa, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Rabia Mert ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Karaağaç konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasında Filistin’deki olayların tarihsel arka planını anlatan Doç. Dr. Rabia Mert, Osmanlı döneminden günümüze uzanan süreçte Filistin’in karşı karşıya kaldığı siyasi, dini ve kültürel değişimleri değerlendirdi. Mert, Kudüs’ün üç semavi din açısından taşıdığı önemi vurgulayarak, bugün yaşanan soykırımın yalnızca bölgesel değil, küresel bir sorumluluk meselesi olduğunu ifade etti.
Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Karaağaç ise konuşmasında, Filistin direnişinin dini motivasyonlarını, İslami ilimler ve tarih perspektifinden değerlendirdi. Karaağaç, yaşanan zulmün sadece siyasi değil, aynı zamanda inanç ve kültür üzerinden şekillenen çok boyutlu bir işgal olduğunu belirterek, toplumların bu konuda bilinçlendirilmesinin önemine değindi.
Etkinlik, Öğr. Gör. İsmail Işık ve öğrencilerimiz tarafından “Özgür Filistin ve Özgür Kudüs İçin” başlığıyla seslendirilen şiir ve ezgi dinletisi ile devam etti. Seslendirilen eserler, katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle dinlendi.
Etkinliğin sonunda, konuşmacılara, dinletiye katkı sağlayan akademisyen ve öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program sona erdi.













