Buraya Slogan Yazılacak....
Lösemili Çocuklara Umut İçin Bir Araya Geldiler

Lösemili Çocuklara Umut İçin Bir Araya Geldiler

2–8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, Sinop Üniversitesi Lösemili Çocuklara Fayda Öğrenci Topluluğu ile Çocuk Kalbi Öğrenci Topluluğu iş birliğinde Lösemiyle mücadele eden çocuklara moral vermek ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik Lösemili Çocuklara Fayda Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Dilek Sağır, Topluluk Başkanı Sümeyra Ak, Çocuk Kalbi Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu ve Topluluk Başkanı Beyza Osmançelebioğlu koordinesinde Üniversitemiz Yaşam Merkezi önünde yapıldı.

Etkinlikte öğrenciler, lösemiyle mücadelede umudu temsil eden “Umut Kartları” hazırladı. Kampüs, öğrencilerin turuncu kurdeleleri ve balonlarıyla “Umudun Rengine” bürünürken; turuncu el boyama etkinliğiyle “Her el bir umuttur” mesajı verildi.

Hazırlanan “Umut Kartları”na yazılan içten dilekler, lösemili çocuklara moral vermek ve farkındalığı artırmak amacıyla tedavi gören çocuklara iletilmek üzere toplandı. Etkinlikte öğrenciler, turuncu boyalarla ellerini beyaz bir kumaş üzerine basarak dayanışma ve umudu simgeleyen renkli bir pano oluşturdu. Etkinlik alanında kurulan stantta öğrencilere, lösemi hastalığı, erken tanı ve toplumsal farkındalık konularında bilgi veren broşürler dağıtıldı.

Renkli ve duygusal anlara sahne olan etkinlikte öğrenciler, “Birlikte daha güçlüyüz, her el bir umuda dönüşür” mesajıyla lösemili çocuklara destek çağrısında bulundu.

Üniversitemiz, bu etkinlikle lösemili çocuklara moral olmayı ve kampüs genelinde farkındalığı artırmayı hedeflerken, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Umut, dayanışma ve sevgi” temalarını öne çıkardı.

Güncel Haberler

Üniversitemizde Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz 2024, 2025 ve 2026 yıllarında katılan Araştırma Görevlileri ile Öğretim Görevlilerine yönelik düzenlenen “Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi”, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonunda başladı.

Üniversitemizde Mikro Yeterlilikler İçin Yeni Yol Haritası

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir başkanlığında, mikro yeterlilikler, işletmelerde mesleki eğitim ve yapay zekâ odaklı eğitim uygulamalarına yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İç Tetkik Takip Süreci Başladı

Üniversitemizin kurumsal akreditasyon hazırlıkları kapsamında, Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının etkinliğini ve sürdürülebilirliğini değerlendirmek amacıyla, 2025 yılı iç tetkiklerinde belirlenen iyileştirme önerilerine yönelik “Takip İç Tetkik” süreci başlatıldı.