İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Lösemili Çocuklara Umut İçin Bir Araya Geldiler

Lösemili Çocuklara Umut İçin Bir Araya Geldiler

2–8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, Sinop Üniversitesi Lösemili Çocuklara Fayda Öğrenci Topluluğu ile Çocuk Kalbi Öğrenci Topluluğu iş birliğinde Lösemiyle mücadele eden çocuklara moral vermek ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik Lösemili Çocuklara Fayda Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Dilek Sağır, Topluluk Başkanı Sümeyra Ak, Çocuk Kalbi Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu ve Topluluk Başkanı Beyza Osmançelebioğlu koordinesinde Üniversitemiz Yaşam Merkezi önünde yapıldı.

Etkinlikte öğrenciler, lösemiyle mücadelede umudu temsil eden “Umut Kartları” hazırladı. Kampüs, öğrencilerin turuncu kurdeleleri ve balonlarıyla “Umudun Rengine” bürünürken; turuncu el boyama etkinliğiyle “Her el bir umuttur” mesajı verildi.

Hazırlanan “Umut Kartları”na yazılan içten dilekler, lösemili çocuklara moral vermek ve farkındalığı artırmak amacıyla tedavi gören çocuklara iletilmek üzere toplandı. Etkinlikte öğrenciler, turuncu boyalarla ellerini beyaz bir kumaş üzerine basarak dayanışma ve umudu simgeleyen renkli bir pano oluşturdu. Etkinlik alanında kurulan stantta öğrencilere, lösemi hastalığı, erken tanı ve toplumsal farkındalık konularında bilgi veren broşürler dağıtıldı.

Renkli ve duygusal anlara sahne olan etkinlikte öğrenciler, “Birlikte daha güçlüyüz, her el bir umuda dönüşür” mesajıyla lösemili çocuklara destek çağrısında bulundu.

Üniversitemiz, bu etkinlikle lösemili çocuklara moral olmayı ve kampüs genelinde farkındalığı artırmayı hedeflerken, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Umut, dayanışma ve sevgi” temalarını öne çıkardı.

Güncel Haberler

Asas2026 3 2

Üniversitemiz ASAS 2026’da Uluslararası Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Şenol Metin, Bosna-Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na (ASAS 2026) katılarak Üniversitemizi temsil etti. Program kapsamında farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Teknofest2026 11

Rektörümüz, TEKNOFEST 2026 Finalisti Takımlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinin önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST 2026’da finale kalarak Üniversitemizi temsil edecek öğrenci takımlarımızla Milli Teknoloji Atölyesi’nde bir araya geldi. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan ile Genel Sekreterimiz Şenol Metin de eşlik etti.
2026YKS1 3

Sinop Üniversitesine YKS’de Yoğun İlgi

Sinop Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizin ön lisans programlarında doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti. Lisans programlarında ilan edilen 1.237 normal kontenjanın 1.228’i dolarken; okul birinciliği ve 34 yaş üstü kadın adaylar için ayrılan ek kontenjanlarla birlikte lisans programlarımıza yerleşen toplam öğrenci sayısı 1.247’ye ulaşarak %100’ün üzerine ulaştı. Elde edilen sonuçlar, adayların Sinop Üniversitesine gösterdiği yoğun ilgiyi ve Üniversitemizin artan tercih edilirliğini ortaya koydu.