YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI

Sinop Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde hizmet veren Yabancı Diller Bölümü 2007 yılında kurulmuştur. Bölümümüz, Üniversitenin farklı akademik birimlerinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5/i maddesi kapsamında okutulması zorunlu Yabancı Dil servis derslerinin tamamını ve ayrıca bazı programlarda sunulan mesleki yabancı dil derslerinin büyük çoğunluğunu yürütmekle sorumludur. Yabancı dil olarak İngilizce eğitimi birinci sınıf öğrencilerine haftada 2 ya da 3 saat olmak üzere 1 yıl boyunca verilmektedir. Birimimiz tarafından her öğretim yılı başında Yabancı Dil muafiyet sınavı yapılır ve bu sınava giren öğrencilerden 100 üzerinden 60 ve yukarı alan öğrenciler bu dersten muaf olurlar. Muaf olamayan öğrenciler dersi almak zorundadırlar.