TÜRK DİLİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI

MİSYON

Akademik anlamda, başlangıcından bugüne Türkçe’nin ve Türk dillerinin hususiyetlerini tanıyan ve kavrayan bunları kendi içinde ve diğer dillerle kıyaslayabilen, bilmeyenlere de öğretebilen Türk dillerini konuşan halkları tanıyan; katılımcı, özgür ve pozitif düşünebilen, insan haklarına saygılı, sorumluluk bilinci gelişmiş kendisi ve çevresiyle uyumlu anadil bilincine sahip milli ve ahlaki değerleri güçlü bireyler yetiştirmektir.

VİZYON

-Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun en iyi düzeyde Türk Dili Eğitimi-öğretimi vermek.

-Araştırmalar yapmak ve bilimsel yayınlar üretmek.

-Akademik kadromuzu; çağı takip eden, araştırmacı ruha sahip, genç ve dinamik, nitelikli bilim insanlarıyla takviye etmek, alt yapı eksiklerimizi hızla gidermek.

-Bağımsızlığın en önemli göstergelerinden biri olan dilimizin tarihi gelişimini de dikkate alarak tekrar asıl gücüne kavuşmasını sağlamak.

-Türkçe'yi doğru ve güzel kullanabilme yeteneği kazandırabilmek; Türk edebiyatının seçkin yapıtlarıyla öğrencilerin eleştirel, sorgulayıcı, araştırıcı, yapıcı ve yaratıcı düşünce ve anlatımlarını geliştirmek; öğretimde birleştirici ve bütünleştirici bir dil oluşumunu sağlamak