SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SİNOP ÜNİVERSİTESİ sporcuları; dürüstlük, dayanışma, yaratıcılık, çalışkanlık, sorumluluk, karşılıklı saygı ve adalet ilkelerini benimser.

Üniversitemiz adına yarışma ve müsabakalara katılan tüm sporcularımızın SİNOP ÜNİVERSİTESİ değerlerini koruyacak biçimde davranmaları beklenmektedir.

Bu değerler doğrultusunda SİNOP ÜNİVERSİTESİ sporcuları;

* Sportif yarışma ve müsabakalar sırasında rakiplerine, hakemlere, takım arkadaşlarına, antrenörlere, yöneticilere ve seyircilere karşı saygılı davranırlar.

* Sözlerinde ve davranışlarında şiddetten, aşağılayıcı ve küçük düşürücü içerikten kaçınırlar.

* Antrenör ve yöneticilerinin belirlediği giyim, beslenme, konaklama, ulaşım, yarışma kuralları ve çalışma programını tam olarak uygularlar.

* Yarışma ve müsabaka öncesinde ya da esnasında yasal olmayan, doping kapsamına giren ilaç ve benzeri maddeleri kullanmazlar.

* SİNOP ÜNİVERSİTESİ sporcuları, saygınlık uyandırmanın her türlü sportif başarıdan öncelikli olduğu bilincini sporcu kimliği olarak taşırlar.

* Yukarıda özellikle belirtilenlerle beraber, SİNOP ÜNİVERSİTESİ’nin sporda benimsediği tüm değerlere bağlı kalırlar. Saha içinde ve dışında sorumluluk sahibi davranışlar sergilerler.