Litvanyalı Hemşire Adayları Staj İçin Sinop'a Geldiler

Litvanya Kaunas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Akvile ZİLİONYTE ve Gerda NARKEVİCİUTE, Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus Değişim Programı kapsamında ilimize gelerek, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde staj eğitimi almaya başladılar.

Erasmus Değişim Programı kapsamında farklı ülkelerde bulunan üniversitelerle iş birliği protokolleri imzalayarak, birçok yeni projeyi hayata geçiren Üniversitemiz, staj eğitimlerini Sinop’ta sürdürmek isteyen yabancı öğrencilere, kendi bölümlerinde gelişim gösterecekleri kurum ve kuruluşlarda eğitim olanağı sağlıyor.

Bu kapsamda Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’nce Litvanyalı Akvile ZİLİONYTE ve Gerda NARKEVİCİUTE, isimli öğrencilere, Atatürk Devlet Hastanesi Kadın hastalıkları ve doğum servisinde staj yapma imkânı sağlandı.

Doğum Heyecanı Yaşadılar

Kadın hastalıkları ve doğum servisinde görev alan Akvile ZİLİONYTE ve Gerda NARKEVİCİUTE, doğum uygulamasına katılarak, unutulmaz bir mesleki deneyim yaşadılar.

Sinop’a Geldiğimiz İçin Çok Şanslıyız

Staj süresi boyunca bölümleriyle alakalı pratik ve teorik eğitim alacak olan Litvanya’lı stajyer öğrenciler, Sinop’u çok sevdiklerini belirterek, “Sinop’a geldiğimiz için çok mutluyuz. Doğal ve kültürel yönden oldukça zengin olan bu şehirde staj eğitimi aldığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Stajımızın oldukça verimli geçeceğine eminiz. Bizleri misafir eden Sinop Üniversitesi ve Atatürk Devlet Hastanesine teşekkür ederiz” dediler.

16 Ülkede 40 Üniversiteyle Anlaşma

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 16 ülkede 40 üniversiteyle yaptığı anlaşmalarla öğrencilerimize yurt dışında eğitim görme fırsatı sunuyor.

Erasmus değişim programından yararlanan öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor. Değişim programından toplamda 163 öğrenci faydalandı.

2018-2019 yılında da yeni öğrencilerimiz faydalanmaya devam edecek.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz