Üniversitemiz ile Sudan Gezira Üniversitesi, İşbirliğini Güçlendiriyor

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliklerini geliştirmek amacıyla yapmış olduğu ikili anlaşmalar sonuç verdi.

Bu kapsamda Sudan Gezira Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi, Mevlana Değişim Programı kapsamında Üniversitemizde 2 hafta süreyle öğrencilerimize eğitim verdi.

Üniversitemizde bulunduğu süre zarfından, Akademik personelimizle ikili çalışmalar gerçekleştiren, öğrencilerimize Türkiye ve Sudan tarihi hakkında eğitim ve konferanslar veren Sayın Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi, Sinop’un tarihi ve doğal güzelliklerini de gezme fırsatı buldu.

Sayın Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi, Rektörümüzün Misafiri Oldu

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sudan Gezira Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi’yi makamında ağırladı. Ziyarete Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selim KIROĞLU ve Mevlana Değişim Programı Uzmanı Sayın Öğr. Gör. Mostafa ASHMAWY eşlik ettiler.

Sayın Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi’ye Mevlana Değişim Programları Katılım Belgesi takdim eden, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, kendisini Sinop’ta misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Sayın Prof. Dr. Alfatih Alshaikh Mudwi ise, Sinop Üniversitesinin kısa zamanda önemli bir gelişim kaydettiğini belirterek, misafirperverliğinden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve Sinop Üniversitesi ailesine teşekkür etti.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz