Üniversitemizden Engelliler İçin 5 Dakikalığına Empati

Üniversitemiz ile Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, engelli vatandaşlarımızın çektiği zorlukları anlamak adına empati etkinliği düzenlendi.

Sinop Hükümet Meydanında düzenlenen etkinliğe; Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın M. Kazım AÇIKBAŞ, AFAD Sinop İl Müdürü Sayın Ümit ÜNAL, İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Muhammet Emin ALTUN, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Binhan KOYUNCUOĞLU, Üniversitemiz Basın-Yayın ve Halka İlişkiler Müdürü Sayın Hüseyin KONUKÇU, engelli vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz katıldılar.

Etkinlikte, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından katılımcıların gözleri bağlanıp ellerine baston verilerek, engeller konulan parkurda yürümeleri istendi. Parkuru bitiren katılımcılar daha sonra aynı yolu tekerlekli sandalye üzerinde geçmeye çalıştılar.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Binhan KOYUNCUOĞLU yaptığı açıklamada, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yaşamda herkesin birer engelli adayı olduğuna işaret eden Sayın Dr. Öğr. Üyesi Binhan KOYUNCUOĞLU, "Engellilerin, neler hissettiğini nelerle karşılaştığını nasıl yaşadıklarını anlamak ve algılamak adına bir nebze olsun farkındalık oluşturmak için bugün empati etkinliği düzenledik. Etkinliğin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze, Üniversitemiz Rektörlüğüne ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri