Üniversitemizde 'Bu Zamanın Genci' Konferansı

Üniversitemiz Yeniler Öğrenci Kulübü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından “Bu Zamanın Genci” konulu konferans programı düzenlendi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Nevzat TÜRKKAN, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Ümit ÜNAL, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer BARLAK, Sayın Dr. Öğretim Üyesi Hasan ŞAHİN, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Sayın Fatih ÖZCAN, İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şube Başkanı Sayın Hakkı BAFRALI, Üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sayın Salih KOCABALTA tarafından okunan Kur’an – ı Kerim ile devam etti.

Ardından katılımcılara “Bu Zamanın Genci” konulu bir konferans veren Eğitimci-Yazar Sayın Salih EĞRİDERE, İnsanlığın umutla beklediği örnek gençliğin vasıflarını anlattı ve gençlerimizi bekleyen tehlikelerden bahsetti.

Bu zamanın gençlerinin yanlış yollar ve haramlarla baş başa kaldıklarında kendilerini muhafaza etmeleri gerektiğini belirten Sayın Salih EĞRİDERE, "Dinimiz bizden namaz kılmak dışında haramlardan ve çağın getirdiği geçici zevklerden uzak durmamızı istiyor. Bizleri kişisel ve uluslararası projelerle Allah’tan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız. Şeytanın tuzaklarına karşı hangi durumda olursanız olun Rabbimize sığının” dedi.

Program sonunda Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Eğitimci-Yazar Sayın Salih EĞRİDERE’ye hediye takdiminde bulundu.

Programa katılan tüm katılımcılara teşekkür eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Salih EĞRİDERE kardeşimize bu güzel konferansı için şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimizin bu anlamlı konferanstan güzel bir şekilde istifade ettiğine inanıyorum. Katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Sayın Fatih ÖZCAN’da Eğitimci-Yazar Sayın Salih EĞRİDERE’ye hediye takdimi sundu.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz