Asım’ın Nesli Akif’i Şiirleriyle Andı

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı kapsamında Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Asım’ın Neslinden Akif’e” şiir okuma yarışması ve "Destanın Öyküsü" isimli tiyatro gösterisi duygu dolu anlara sahne oldu.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programa; Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Kurum Amirlerimiz, Üniversitemiz Akademik-İdari Personeli, davetliler ve öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı Duruşunda bulunup, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Asım’ın Neslinden Akif’e” isimli şiir okuma yarışmasıyla devam etti.

Yarışmada, Mehmet Akif ERSOY’un Safahat isimli eserinden seçtikleri şiirleri büyük bir coşkuyla okuyan öğrencilerimiz, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattılar.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yarışmanın birincisi seçilen Eğitim Fakültesi Öğrencimiz Sayın Beyzanur DEDE’ye ödülünü Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK takdim etti.

Yarışmanın ikincisi olan Eğitim Fakültesi Öğrencimiz Sayın Fatma Betül ODABAŞ’a ödülünü Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN takdim etti.

Yarışmanın üçüncüsü olan Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencimiz Sayın Ahmet URGANCI’ya ise ödülünü İl Jandarma Komutanımız Sayın J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ takdim etti.

Öğrencilerimiz, Kazandıkları Ödülü Mehmetçik Vakfına Bağışladılar

“Asım’ın Neslinden Akif’e” isimli şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz, ödüllerini Afrin Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen Mehmetçiklerin ailelerine verilmek üzere Mehmetçik Vakfı’na bağışladıklarını açıkladılar. Öğrencilerimizin bu kararı salondan büyük alkış aldı.

Yarışmada birinci olan Eğitim Fakültesi öğrencimiz Sayın Beyzanur DEDE,  yarışmaya katılma amaçlarının ödül kazanmak olmadığını belirterek; kazandıkları altın ödülünü Mehmetçik Vakfı’na bağışlayıp, Afrin Zeytin Dalı Harekâtında ülkemizin güvenliği için mücadele eden kahraman askerlerimize destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Sinop Sayın Valimiz Hasan İPEK de, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederek, kendilerine Mehmet Akif ERSOY'un Safahat kitabını hediye etti.

Program sonunda Üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan ve Yönetmenliğini Sayın Enes CANGÜL’ün üstlendiği “Destanın Öyküsü” konulu tiyatro gösterisi sergilendi. Sergilenen oyun izleyenlerden tam not aldı.

Tiyatro gösterisinin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Tiyatro Öğrenci Kulübümüz adına Yönetmen Sayın Enes CANGÜL'e hediye takdiminde bulundu.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz