Sudan Gezira Üniversitesi Heyeti Üniversitemizde

Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliklerini geliştirmek amacıyla 25-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ilgaz’da düzenlenen İşbirliği ve Eğitim Fuarı’nda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın yapmış olduğu ikili anlaşmalar meyvelerini vermeye başladı.

İkili anlaşmalar kapsamında Üniversitemize ilk ziyaret Sudan Ülkesinde öğretim faaliyetini sürdüren Gezira Üniversitesinden geldi. Gezira Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Lisansüstü Fakülte Dekanı Sayın Prof. Dr. Adam DAOUD ile Dış ilişkiler ve Uluslararası İş birliği Daire Başkanı Sayın Yrd. Doç. Muhameed ALBARRA, Üniversitemiz fakültelerini gezerek, ikili görüşmelerde bulundular.

Görüşmelerde Sudan heyeti, Sinop Üniversitesi’nde son yıllarda yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini belirterek, Üniversitemizin bilgi ve birikimlerden yararlanmayı arzu ettiklerini söylediler.  Bu kapsamda Dekan Sayın Prof. Dr. Adam DAOUD ile Daire Başkanı Sayın Yrd. Doç. Muhameed ALBARRA,  ilk olarak Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi’ni gezdiler.

Heyet, Üniversitemiz Su ürünleri Fakültesi ile Gezira Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasında ortak projeler yürütülebilmek ve fikir alışverişinde bulunabilmek amacıyla laboratuvarları incelediler.

Gezira Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Lisansüstü Fakülte Dekanı Sayın Prof. Dr. Adam DAOUD, özellikle Gezira Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü için Üniversitemizi tercih ettiklerini dile getirerek, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile iş birliği yapmak istediklerini söylediler. Bu doğrultuda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakülesi Öğretim Üyelerinden Sayın Yrd. Doç. Dr. Filiz GÜVEN ve Sayın Doç. Dr. Fadime DİRİK ile görüşme sağlandı.

Sudan Heyetine, Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü Uzmanı Sayın Mostafa ASHMAWY eşlik etti.

Sudan Heyeti, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN’ı ziyaret ettiler.

Heyet, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Meryem SEFERİNOĞLU ile bir araya geldiler.

Dekan Sayın Prof. Dr. Adam DAOUD ile Daire Başkanı Sayın Yrd. Doç. Muhameed ALBARRA, son olarak Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL'ı ziyaret etti. Görüşme sonunda Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sudan heyetine hediye takdim etti.

Kalite Yönetim Birimi
Öğrenci Hizmetleri