Engelleri Aşanlar Sinop’ta Bir Araya Geldi

Üniversitemiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı duygu dolu anlara sahne oldu.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Sinop Valisi Hasan İPEK, Eşi Gülten İPEK, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdür Ercan DAĞDEVİREN, kurum amirleri, öğrencilerimiz, vatandaşlar, etkinliğin onur konuğu olan Engelli bireylerimiz ve aileleri katıldı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Özel İlkevim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.

Programın ikinci bölümü, Üniversitemiz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sinop Merkez ve sekiz ilçemizde belirlenen engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin hayat öykülerinin anlatıldığı video gösterimi ile devam etti. Sevgi, gayret, başarı ve yetenekleriyle engelleri aşan ailelerimizin videoları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Durağan İlçesinde yaşayan Fadime ÖZASLAN ve oğlu Yaşar ÖZASLAN plaketlerini Sinop Valisi Hasan İPEK ve Eşi Gülten İPEK’in elinden aldı.

Gerze ilçesinde yaşayan Semra SAZAK, Birol SAZAK ve oğlulları Metehan SAZAK plaketlerini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın elinden aldı.

Dikmen İlçesine yaşayan Rasim KÜÇÜK ve torunu Sabri KÜÇÜK plaketlerini İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ’ın elinden aldı.

Saraydüzü İlçesinde yaşayan Ali İhsan MEMİŞOĞLU, Hürriyet MEMİŞOĞLU ve kızları Şenay MEMİŞOĞLU plaketlerini İl Emniyet Müdür Ercan DAĞDEVİREN’in elinden aldı.

Ayancık İlçesinde yaşayan Gülhan VURAL ve Ali VURAL ile biricik evlatları Yiğit VURAL plaketlerini İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN’ın elinden aldı.

Boyabat İlçesinde yaşayan Ayşe HIDIR, İnayet HIDIR ve anneleri Nahide HIDIR’ı plaketlerini Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan BAŞYİĞİT’in elinden aldı.

Türkeli İlçesinde yaşayan Atılgan ve Şermin BOCİ ile kızları Buse BOCİ plaketlerini Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK’ın elinden aldı.

Sinop Merkezde yaşayan Dilek BALTACI ve kızı Irmak BALTACI plaketlerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ’in elinden aldı.

Erfelek İlçesi’nde yaşayan Asiye ÖZBE ve engelli kızı Kader ÖZBE plaketlerini Sinop Sakatlar Derneği Başkanı Murat KARAGÜLMEZ’in elinden aldı.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri