Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 79. Yıl Dönümünde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. Yıl dönümünde özlem ve minnetle anıldı.

Anma Etkinlikleri, Sinop Valiliği önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Ardından Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda devam eden programa; Vali Hasan İPEK, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu, Kurum ve Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışı ve cenaze töreninin anlatıldığı video ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Oratoryonun   izlenilmesinin  ardından,  Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün mücadele dolu hayatını anlatan şiir dinletileri ve Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Program katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

Mustafa Kemal ATATÜRK, Üniversitemizde Yapılan Törenle Anıldı

Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen anma törenine, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanları, idari ve akademik personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Anma töreni, iki dakikalık saygı duruşunun ardından Yrd. Doç. Dr. Esra YÜCESAN öncülüğünde İstiklal Marşımızın okunması ile son buldu.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri