Rektörümüz Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizle Buluştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, 3 kıta, 14 farklı ülkeden Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizle buluştu.

SÜBİTAM Fuaye alanında yapılan etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın yanı sıra, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Prof. Dr. Ahmet TABAK, SÜBİTAM Müdürü Doç. Dr. Muhittin YILMAZ, Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Hakan UŞAKLI, akademik ve idari kadromuz ile misafir öğrencilerimiz katıldılar.

Programın başında söz alan yabancı uyruklu öğrencilerimiz, bu anlamlı buluşmayı düzenleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’a teşekkürlerini sunarak, Sinop’ta yaşamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Öğrencilerimiz ayrıca Sinop Üniversitesine kısa bir zamanda uyum sağladıklarını, arkadaşlarının ve hocalarının kendileri ile özel olarak ilgilendiğini ifade ettiler.

3 KITA 14 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ SİNOP’TA EĞİTİM GÖRÜYOR

Ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN da etkinliğe katılan öğrencilerimize teşekkürlerini sunarak, Üniversitemizin 250’den fazla yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirtti.

Yurtdışından üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Dalgın, “3 kıta 14 farklı ülkeden 260’a yakın uluslararası öğrencimiz Üniversitemizde eğitim görüyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 500’e ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi

“KAPIMIZ HER ZAMAN SİZE AÇIK”

Rektörümüz, Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizle, aynı gönül coğrafyasında yaşadıklarını ifade ederek, “Sizler ülkelerinizin ve ailelerinizin bizlere emanetisiniz. Sinop’tan ve Üniversitemizden memnun olmanız da bizleri ayrıca mutlu etti. Unutmayın ki her türlü sorun ve isteğinizde kapımız size ardına kadar açıktır. Bizlerin en büyük temennisi, eğitiminizi Sinop Üniversitesinde en iyi şekilde almanız, memleketinize dönüp, ülkenize ve insanlığa hizmet etmenizdir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN konuşmasının ardından etkinliğe katılan öğrencilerimiz ile uzun bir süre sohbet etti.

Etkinlikte yabancı uyruklu öğrencilerimiz tarafından hazırlanan dans gösterisi de ilgi ile izlendi. Program, öğrencilerimize sunulan ikram ile sona erdi.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri