Prof. Dr. Murat SEZGİN Hocamız Dualarla Anıldı

28 Temmuz 2017 Cuma günü aramızdan ayrılan, Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamız ve oğlu Asrın SEZGİN, düzenlenen törenle anıldı.

Üniversitemiz Su Ürünleri Yerleşkesinde gerçekleştirilen anma programına; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul Müdürlerimiz, Daire Başkanlarımız, akademik ve idari kadromuz ile Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamızın sevenleri katıldılar.

Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamızın özgeçmişinin okunması ile başlayan program, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Yusuf Ziya KURTULUŞ tarafından gerçekleştirilen Kur’an –ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Murat SEZGİN hocamızın Üniversitemiz ve bilim dünyası için büyük bir kayıp olduğunu belirterek “Murat Hocamla her şeyden önce bir abi kardeş gibiydik. Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Birlikte çalıştığımız süre zarfında kendisini her zaman çalışkan, güler yüzlü ve başarılı bir bilim adamı olarak tanıdım. Tabi ki ölmemek mümkün değil ancak ölümsüz olmak mümkündür. Murat SEZGİN hocamızda geride bıraktığı kalıcı eserler ile adını ebediyen yaşatacaktır. Değerli kardeşim Murat SEZGİN’e ve biricik oğlu Asrın SEZGİN’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Eşleri Tülay SEZGİN hanımefendiye de acil şifalar diliyorum. Üniversitemizin ve camiamızın başı sağ olsun” dedi.

Programda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL da Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamız ile uzun yıllara varan bir dostluklarının olduğunu belirterek, kendisini asla unutmayacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Murat SEZGİN Hocamız ile başarılı akademik çalışmalara imza atan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent BAT da, Murat SEZGİN hocamız ile asistanlıktan bugüne birlikte olduklarını belirterek, “Birlikte çok başarılı çalışmalara imza atmıştık ve atmaya devam edecektik. Bu Perşembe günü için de sözleşmiştik. Ama nasip olmadı. Acımız çok büyük. Allah kendisine rahmet eylesin” dedi.

Su Ürünleri Fakültemizde Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamız ile birlikte akademik çalışmalarını sürdüren Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih ŞAHİN de, Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamızın adını her daim yaşatacaklarını belirtti.

Programda konuşan Uzman Dr. Derya ÜRKMEZ de Prof. Dr. Murat SEZGİN Hocamızdan çok şey öğrendiğini ifade ederek,  onu asla unutmayacaklarını belirtti.

Törende son olarak konuşan Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamızın öğrencisi Zuhal ÖZTUTAN da, Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamızın kendisine çok şey kazandırdığını dile getirerek, onu her daim kendisine örnek aldığını ve hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Tören, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah DİNDİ tarafından Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamız ve oğlu Asrın SEZGİN için yapılan dua ile sona erdi.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri