Üniversitemiz 2016–2017 Akademik Yılı Mezuniyeti Coşkuyla Kutlandı

2016-2017 Akademik Yılında Üniversitemizi başarıyla tamamlayan binlerce öğrencimiz, mezun olmanın sevincini kendilerini yalnız bırakmayan aileleriyle birlikte yaşadılar.

Sinop Şehir Stadyumunda düzenlenen Mezuniyet törenine; Sinop Valisi Hasan İPEK, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik ve İdari personelimiz ile mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerimiz ve velileri katıldılar.

Törenimiz yoğun yağmura rağmen büyük bir coşkuyla devam etti. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan tören geçişi katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

Yolunuz Açık, Geleceğiniz Aydınlık Olsun

Programda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, en büyük amaçlarının ülkesine ve milletine faydalı nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerimize hayat boyu başarılar diledi.

Üniversite hayatının insanın geleceğini şekillendiren önemli bir süreç olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, ”Sizleri, ayrılığın verdiği burukluğun yanında; iyi birer insan ve meslek elemanı olarak yetiştirmenin haklı gururu ile uğurluyoruz. Bu ayrılık, sadece mekân ayrılığı olacaktır. İnanıyorum ki bundan sonraki yaşamınız en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecektir. Mezun olan her bir öğrencimizi yürekten kutluyor, yarınların, sizlere sağlık, mutluluk, başarı ve umut dolu günler getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

Daha sonra Üniversitemiz Eğitim Fakültesi mezunları, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda BÜTÜN öncülüğünde “Öğretmenlik Andını”, Sağlık Yüksekokulu mezunları ise Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilge BAL ÖZPKAPTAN öncülüğünde “Hemşirelik Andını” okuyarak yemin ettiler.

Törende daha sonra dereceye giren öğrencilerimize plaket takdim edildi. Üniversitemiz 2016-2017 akademik yılı birincisi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği öğrencisi Kıvılcım BAŞARAN, plaketini Sinop Valisi Hasan İPEK’in elinden aldı.

Lisans ikinciliğini elde eden Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencisi İrem GÜREN, plaketini Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın elinden aldı.

Lisans üçüncülüğünü elde eden Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencisi Kadriye Merve KEÇECİ ise ödülünü İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin SERTEN’in elinden aldı.

Önlisans Mezunlarımızdan 2016-2017 Akademik Yılı Önlisans Birincisi Gerze Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencisi Damla Sanem OLGUN, plaketini İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDELEN’in elinden aldı.

Önlisans ikincisi Ayancık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Edanur KÜÇÜKNAMLI, plaketini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL’ın elinden aldı.

Mezun olmanın sevincini törene katılan aileleri ile paylaşan öğrencilerimiz, keplerini fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN Kep atma töreninin ardından mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri