YÖK’ten Üniversitemize ve Durağan’a Müjde

Üniversitemiz, 2016 – 2019 Eylem Planını bir bir hayata geçirerek gelecek vadeden, öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ve bölgesine katkı sağlayacak olan Fakülteleri ve Yüksekokulları bünyesine kazandırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Durağan Meslek Yüksekokulu, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın girişimleri neticesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Öğrencilerimiz için fizikî, kültürel, sosyal ve sportif olanaklarla donatılacak olan Durağan Meslek Yüksekokulu'na aşağıdaki programların açılması uygun görülmüştür;

*Eczane Hizmetleri Programı

*İlk ve Acil Yardım Programı

*Tarımsal İşletmecilik Programı

*Organik Tarım Programı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın konuyla ilgili açıklaması şöyledir:

”Durağan ilçemize açılan Durağan Meslek Yüksekokulu’nun ilçemiz ve bölgemiz için hayırlı-uğurlu olmasını diliyor; bu süreçte büyük katkıları bulunan Sinop Üniversitesi Senatosu üyelerine, Sinop Milletvekili Sayın Nazım MAVİŞ’e, Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’a, YÖK Genel Kurul’u üyelerine ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ’a şükranlarımı sunuyorum.

Kısa zaman içinde yeteri kadar öğretim elemanı temin edilip, Durağan Meslek Yüksekokulu’na öğrenci alımı başlayacaktır. Saygıyla duyurulur.”

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri