Sinop’ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla Sinop Deniz Şehitleri Anıtı’nda anma töreni düzenlendi.

Törene; Sinop Valisi Hasan İPEK, Sinop Milletvekilleri Nazım MAVİŞ ve Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU,  Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Mehmet ÖZGEN, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkân, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü programı çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda, askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Sinop Şehitliği’ne geçildi. Şehitlikte okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualar sonrası şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Duygusal anların yaşandığı şehitlik ziyareti sırasında şehit ailelerinin acıları paylaşıldı.

Ayrıca Protokol üyeleri, 10 Aralık tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Berkay AKBAŞ’ın da mezarını ziyaret etti.

Program, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde Şehit ve Gazi aileleri onuruna verilen öğle yemeği ile son buldu.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri