Üniversitemiz Yılın Kadınlarını Ödüllendirdi

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sinop’un başarılı, girişimci ve yardımsever kadınlarını düzenlediği ödül töreniyle bir araya getirdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapılan programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Sinop Valisi Hasan İPEK’in eşi Gülten İPEK,   Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL’ün eşi Bircan ERGÜL, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Program “Sinop’un Başarılı Kadınları” için üniversitemiz tarafından hazırlanan video gösterimi ile başladı.

Programda açış ve selamlama konuşması yapan Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK, kadınların topluma ve yaşantımıza sağladığı katkılara değinerek, Sinoplu kadınların özverili çalışmaları ve gayretleriyle bu şehre değer kattıklarını belirtti.

Sinop’un başarılı, yardımsever ve girişimci kadınlarını bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren tüm yönetim kademelerinde kadınlarımıza etkin görevler verdik. Şuan üç rektör yardımcımızdan biri başta olmak üzere, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızın yönetim ve idari kadrolarında kadınlarımıza sağladığımız imkanlar ile üniversitemizin önemli bir yol kat ettiğini büyük bir memnuniyetle belirtiyorum” dedi.

Programda selamlama konuşması yapan Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL ise, Sinop’u mutlu yapan etkenin kadınlarımız olduğunu ifade ederek, Sinop’un başarılı kadınlarıyla bir çok yeni projeye adım atacaklarını belirtti. Konuşmalarının ardından program, Sinop Merkez ve ilçelerimizde; başarılı çalışmaları, yardımseverlikleri ve girişimcilikleriyle ön plana çıkan kadınlarımıza sunulan plaket takdimi ile devam etti. Yayınlanan videolarının ardından sahneye davet edilen ‘Sinop’un Başarılı Kadınları’na protokol üyeleri tarafından plaketleri sunuldu.

Programda Şehit Anneleri de Unutulmadı

“Sinop’un Başarılı Kadınları” programında şehit anneleri de unutulmadı. Programın finalinde tüm şehit annelerimiz adına Dikmenli Şehidimiz Uzman Onbaşı Bahattin DOLMA’nın annesi Emine DOLMA’ya Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından plaket sunulurken, Şehidimizin babası Recep DOLMA’ya ise içinde Şehit Uzman Onbaşı Bahattin DOLMA’nın fotoğraflarının bulunduğu fotoğraf albümü hediye edildi.

Acılı anne Emine DOLMA ödül alırken duygulu anlar yaşandı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Şehit Annesi Emine DOLMA, "Onu sevmeyen kimse yoktu ki herkes severdi onu. Hiç kötü bir huyu yoktu, arkadaşlarıyla bir defa bile kavga etmemişti. Nice ana kuzuları gitti, bana göre değil niceleri gitti. Onlar az emekle meydana gelmiyor. Bana göre vatana da hayırlıymış, millete de hayırlıymış, herkese hayırlı bir evlatmış, helal ekmek yemiş dürüst bir insanmış. Öbür dünya da karşımıza çıkacak, şefaatçi kılacak bize" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN ise, “Dikmenli şehidimize bizde gitmiştik, katılmıştık. Bir toprakta şehit verilirse o toprak vatan olur, değilse vatan değildir. O anlamda şehitlerimiz vatanımızın mühürleridir. Mevla'mız öyle buyuruyor, "Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz onlar diridir, farklı bir âlemde yaşıyorlardır." Vatanımız milletimiz sağ olsun" dedi.

Türkeli’de ayda 1 ton Mantar üreten Huriye DEMİRAL plaketini, Belediye Başkanımız Baki ERGÜL’ün elinden aldı.

Erfelek’te kırk yıldır engelli kızına gözü gibi bakan Semiye DANACI plaketini Sinop Valisi Hasan İPEK’in eşi Gülten İPEK’in elinden aldı.

Gerze Halk Eğitim Merkezi tarihi evler restorasyonunda çalışan Hüsniye ÇÖMLEKÇİ, Belediye Başkanımızın eşi Bircan ERGÜL’ün elinden aldı.

Saraydüzü İlçesinde ekmek fırını işleten Emine CEBECİ plaketini, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştıma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK’ın elinden aldı.

İş kadını Ayşe Serpil YILDIZ plaketini, Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN’ın elinden aldı.

Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Berrin GÜRLEYEN plaketini, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail ALKAN’ın elinden aldı.

İşitme engelli Gül USTABAŞ plaketini, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Zafer Ali ÜRKMEZ’in elinden aldı.

Tema Vakfı Sinop Temsilcisi Kadriye GÖL plaketini, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşe KESKİN’in elinden aldı.

Türk Kızılayı Sinop Kadın Kolları Başkanı Kadriye GÜNDOĞDU plaketini, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet ASAK’ın elinden aldı.

Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem SÜRÜCÜ plaketini, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan GÖZ’ün elinden aldı.

Yardım Sevenler Derneği Başkanı Sevim ÜNALDI plaketini, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ’in elinden aldı.

Kuzeyin Güçlü Kızları Proje Yürütücüsü Ebru UYSAL plaketini, İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf ÇALIŞIR’ın elinden aldı.

Doğudaki köy okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilere öğrencileriyle birlikte atkı ve bere ören Ayancık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özlem ZOROĞLU plaketini,Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştıma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Gül Sultan ÖZEREN’in elinden aldı.

Karikatürde Türkiye birincisi olan Gülcan KÜLCÜ ve Cennet KÜLCÜ kardeşler plaketlerini, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştıma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatun KORKUT’un elinden aldı.

Durağan’da çağrı merkezi kuran Elmas ADIGÜZEL plaketini, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir TEKİN’in elinden aldı.

Evinin bahçesine güneş enerjisinden elektrik üreten sistem kurduran Gerzeli Kezban KARAMAN plaketini, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa ARSLAN’ın elinden aldı.

Genç sporcu Berre Su KESKİN plaketini, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ’ın elinden aldı.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri