'' Kuzeyden Parlayan Yıldız ,,

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yılında Mehmet Akif Anıldı

Türk Milleti’nin hürriyet ve istiklal mücadelesini destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96’ncı yıl dönümünü münasebetiyle Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi tarafından ‘İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ programı düzenlendi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat SEZGİN ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüya TURAN, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir TEKİN ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer BARLAK, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan BARLAK, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İlahiyat Fakültesi Öğr Gör. Yusuf Ziya KURTULUŞ tarafından okunan Kur’an – ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat SEZGİN, İstiklal Marşının yazılış sürecine değinerek “İstiklal Marşımız, milletimizin değerlerini ve destansı mücadelesini en güzel şekilde anlatarak tarihe ışık tutmaktadır” dedi.

Program, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı’nı konu edinen sinevizyon gösterimi ile sürdü.

Programda, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un şiirlerini seslendiren Üniversitemiz öğrencileri, büyük beğeni topladılar.

Ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih AMAN, Mehmet Akif ERSOY’un hayatı ve İstiklal Marşının yazılış süreci hakkında katılımcılara bilgiler vererek, “İstiklal Marşı, milletimizin yılmayan mücadele ruhunu yansıtmaktadır. Bu marş sıradan bir şiir değil, var olma direncimizin en büyük etkenidir.” dedi.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri