Çocuk Üniversitemizden Ortaokul Öğrencilerine STEM Eğitimi

Çocuk Üniversitemiz tarafından, ortaokul öğrencilerinin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönelik kariyer farkındalığını geliştirmek ve yaratıcı düşünme becerilerini arttırmak amacıyla STEM eğitimi projesi hayata geçirildi.

Çocuk Üniversitesi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK, Müdür Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZKURT ALTAN ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN koordinnatörlüğünde düzenlenen STEM eğitimi projesi ile; Sinop’ta eğitim gören ortaokul 6, 7 ve 8 sınıf öğrencilerine fen, teknoloji, mühendislik,  matematik, tasarım ve kodlamaya yönelik deneyim kazandırılması amaçlanıyor.

8 gün sürecek olan eğitim süresince ortaokul öğrencilerine yönelik; Görme Engelliler için Trafik Işıkları Tasarımı, Sokak Hayvanları için Su Kabı Tasarımı, Kuşların Göç Yolları için Yuva Tasarımı, Nakliye Firmaları için Vinç Tasarımı, Karadeliklerin Gizemi, Görme Engelliler için QR kodlu etiketler gibi STEM etkinliklerinin yanı sıra genel becerilerini geliştirecek Drama-Tanışma, Yaratıcı Düşünme Atölyesi, Survivor-STEM Oyunu ve Müzik Zamanı gibi faaliyetler de düzenlenecek.

Projeye katılan öğrenciler etkinliklerden keyif aldıklarını aynı zamanda projenin farklı düşünme ve farklı bakış açısı geliştirmek konusunda kendilerini geliştirdiğini belirttiler.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz