Çağımızın Hastalığı; “Teknoloji Bağımlılığı”

Sinop Valiliği öncülüğünde, Üniversitemiz ve Sinop İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen “Teknoloji Bağımlılığı” konusunda konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa; Sinop Vali Yardımcımız Sayın Mehmet TANIŞIR, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sinop İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Mehmet ERŞAN, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Kurum Amirleri, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik ve İdari personelimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sinop İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Mehmet ERŞAN, alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığında olduğu gibi çağın hastalığı haline gelen teknoloji bağımlılığı ile de mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi.

Ardından konuşan Sinop Vali Yardımcımız Sayın Mehmet TANIŞIR, teknoloji bağımlılığının tehlikelerine dikkat çekerek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Teknoloji Bağımlılığı” üzerine konferans veren Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji Bölümü Sayın Dr. Öğretim Üyesi Mehmet ŞAKİROĞLU, dünyadaki en büyük problemlerden birinin akıllı telefonlar olduğunu vurgulayarak, sosyal medya, internet ve oyun bağımlılığının her geçen gün arttığını dile getirdi.

“Bugün kapatmazsak yarın çok geç olacak” sözüyle akıllı telefon kullanımının sınırlandırılması gerektiğini belirten Sayın Dr. Öğretim Üyesi Mehmet ŞAKİROĞLU, “Bugün bütün dünyanın en önemli problemlerinden bir tanesi cebimizden hiç çıkarmadığımız akıllı telefonlardır. Çünkü akıllı telefonlar bize kocaman büyüleyici bir dünya sunuyor. Ama o büyüleyici olan dünya aynı zamanda çocuklarımızı ve bizleri kandıran tehlikelerle dolu." diye konuştu.

Sanal dünyadaki tehlikeye karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan Sayın Mehmet ŞAKİROĞLU, sözlerine şu ifadelerle devam etti; “19-24 yaş arası gençlerin yüzde 25’i, 24 saat boyunca çevrimiçi kalıyorlar, yani belli aralıklarla uyanıp telefonlarını kontrol edip tekrar uyuyorlar. Bizim sanal dünyada yaşıyor olmamız bu kadar inanılmaz bir noktaya geldi. Sosyal medyayı daha bilinçli kullanmalıyız ve internet dünyasında nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğrenmeliyiz.”

Program sonunda Sinop Vali Yardımcımız Sayın Mehmet TANIŞIR ve Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, konuşmacı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Mehmet ŞAKİROĞLU’na hediye takdiminde bulundular.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz