Anadolu'nun Giysi Tasarımları Sergilendi

Üniversitemiz Gerze Meslek Yüksekokulu Tasarım Programı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Duygu ERKAN tarafından, Anadolu’dan günümüze giyim türlerinin konu alındığı giysi tasarım sergisi düzenlendi.

Sinop Arkeoloji Müzesinde düzenlenen serginin açılışına; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Aziz ERKAN, Üniversitemiz akademik personeli ve davetliler katıldılar.

Açılış töreninin ardından sergiyi gezen Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN ve davetliler, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Duygu ERKAN’dan bilgiler aldılar.

Sergide Güney Anadolu yöresinde unutulmaya yüz tutmuş iğne işi motiflerin gün yüzüne çıkarıldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Sayın Duygu ERKAN, "Uzun süreçli akademik bir çalışmanın son aşaması bu sergiyle tamamlanmıştır. İki yılı aşkın süren bu çalışma, kaybolmaya yüz tutmuş iğne işi motifleri, özgün desen tasarımlarına dönüştürülmüştür. Tasarlanan özgün 40 desen kumaşlara uygulanmış; son aşaması olan bu sergi ile günümüz modern giysi tasarımlarında hayat bulmuştur. Bu çalışmanın amacı zengin Anadolu desenlerinin günümüz moda tasarımlarında kullanılabilirliğini ortaya koyarak; kültürel mirasın nesiller boyu aktarılmasını sağlamaktır" dedi.

“Anadolu'dan Gelen” Konulu Giysi Tasarım Sergisi, 18 Mayıs 2018 Cuma gününe kadar, Sinop Arkeoloji Müzesinde devam edecek.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz