Üniversitemizden Hemşire Adaylarına Etkin Uygulama Sahası

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi kapsamında birey,aile ve toplumu tanımak, almış oldukları teorik eğitimi uygulamayla buluşturmak amacıyla aile ziyaretleri gerçekleştirdiler.

Üniversitemizden mezun olmak üzere olan hemşire adayı öğrencilerimizin, edindiği bilgi ve becerileri etkin olarak kullanabilmesi için düzenlenen programda, Sinop’ta bulunan 215 aile ziyaret edildi.

Öğrencilerimiz, ikişerli olmak üzere toplam 23 grup halinde gerçekleştirdikleri ziyarette, birey ve aileler ile birebir etkileşim kurarak, meslekleriyle alakalı önemli bir deneyim kazandılar.

Uygulama hakkında bilgiler veren Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Gül Sultan ÖZEREN “Öğrencilerimizin aldığı eğitimleri ait olduğu toplumla paylaşabilme, hastane ortamı dışında da mesleki donanımlarını etkin kullanabilme düzeylerini yükseltmek için düzenlediğimiz bu etkinlik, başarıyla sonuca ulaştı. Öğrencilerimizin bu uygulama ile aldığı eğitimler ve gerçekleştirdiği etkinlikler, gerçekçi ve kalıcı oldu. Uygulama çalışmamızda izin, onay ve destek veren başta Sayın Valimiz ve Sayın Rektörümüz olmak üzere, Sağlık Yüksekokulu Müdürümüze, İl Sağlık Müdürümüze, Ordu Köyü Mevkii muhtarımıza, imamımıza ve diğer toplum liderlerimize teşekkürü borç biliriz. Bize evini açan gönlü geniş ve sıcacık bölge insanımıza, her şartta prensiplerinden ödün vermeden mesleki ve insani değerlerini yükselten öğrencilerimize ve titizlikle emek veren uygulama yardımcı görevlimize teşekkür ederiz” dedi.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri