Üniversitemizde Tarihi Sinop Camaltı Süsleme Sanatı Sergisi

Sinop Tarihî Cezaevindeki mahkûmlar tarafından yapılan camaltı resimleri, unutulmuş bir değerin ortaya çıkarılması ve hatırlatılması amacıyla Üniversitemiz tarafından düzenlenen programla tanıtıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen sergiye; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Dr. Öğretim Üyesi Hasan BARLAK, Akademik Personelimiz ve davetliler katıldılar.

Fen Edebiyat Fakültesi Sayın Dr. Öğretim Üyesi Ergün ACAR koordinesinde, Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapan koleksiyonerler Sayın Mustafa GEZİCİ ve Sayın Tuncay SAKALLIOĞLU'nun düzenlemiş olduğu sergide mahkûmların yaptığı camaltı süsleme sanatının 40 örneği, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Aynı zamanda camaltı süsleme resimleri üzerine çalışmaları olan Sayın Mustafa GEZİCİ, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Camaltı süsleme sanatı 19.yüzyıl ile 20.yüzyılın başlarında oldukça öne çıkmış bir resim türüdür. Bu resimlerin insanı nazara, hastalıklara, türlü afetlere karşı koruyucu bir güce sahip olduğuna ve bulundukları yere bereket, bolluk getireceklerine inanılıyordu. Bu anlamda camaltı resimleri başta evler olmak üzere, cami, türbe gibi dini mekanların, kahvehanelerin ve çeşitli dükkanların duvarlarında daima yerlerini alıyordu. Serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz