"Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" Konferansı

Üniversitemiz, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu bir konferans programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Sayın Hasan BAŞYİĞİT, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ, İl Müftüsü Sayın Ali Hayri ÇELİK, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan il Müftüsü Sayın Ali Hayri ÇELİK, İslam dininin kadına büyük önem verdiğini ve kadın hakları üzerinde titizlikle durduğunu belirtti.

Programda daha sonra Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK tarafından katılımcılara "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu bir konferans verildi.

Programın ardından katılımcılar, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından açılan “Antik Dönemden Günümüze Kadın Yaşantısı” konulu karma fotoğraf sergisini gezdiler.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz