Üniversitemizde Meme Kanseri ve Uyku Konferansı

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından akademisyenlerimize ve öğrencilerimize yönelik olarak “Meme Kanseri ve Uyku” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, SÜBİTAM Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Muhitdin YILMAZ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Yrd. Doç. Dr. Rıza BAYRAK, akademik-idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Korunma Tedaviden Daha Etkilidir

Programa konuşmacı olarak katılan Öğr. Gör. Dr. Sayın Güneş AYTAÇ DİDİN, meme kanserinin erken teşhisi için sağlık taramasnın önemine dikkat çekti.

Konuşmasında meme kanserinden korunma yollarını anlatan Öğr. Gör. Dr. Sayın Güneş AYTAÇ DİDİN, “Erken tanı ve tarama yöntemleri sayesinde meme kanserinin önlenmesi mümkündür. Bununla birlikte düzenli sağlık kontrolleri ve doktorun tarama önerilerinin ihmal edilmemesi de gerekmektedir. Ayrıca uyku düzeninin aksamaması da meme kanserini önleyen faktörlerin başında gelmektedir. " dedi.

Konferans sonunda Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr Ahmet TABAK, konuşmacı Öğr. Gör. Dr. Sayın Güneş AYTAÇ DİDİN’e hediye takdiminde bulundu.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri