Herkes İçin Engelsiz Hayat

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle “Farkında Mıyız?” konulu bir konferans programı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans salonunda yapılan programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK, Sinop Sakatlar Derneği Başkanı Murat KARAGÜLMEZ, akademik ve idari kadromuz, öğrencilerimiz ile davetliler katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Binhan KOYUNCUOĞLU, Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için el birliği ile çalıştıklarını söyledi.

Ardından “Farkında Mıyız?” konulu bir konferans veren Yrd. Doç. Dr. Ayşegül DEMİR ise, Engelli bireylerin hayata daha sağlıklı bir şekilde adapte olması için, toplumun her ferdinin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül DEMİR’e hediye takdiminde bulundu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ayrıca Üniversitemiz Basın-Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Sesten Göze, Gözden Kalbe” adlı sesli kitap projesine katkı sağlayan Eğitim Fakültesi öğrencisi Beyzanur DEDE’ye hediye takdiminde bulundu.

Kurum İç Değerlendirme Raporu
Öğrenci Hizmetleri